De nieuwe gemeentevlag is door de gemeenteraad op 29 maart 2005 vastgesteld. Het ontwerp is gemaakt door de Hoge Raad van Adel en is direct afgeleid van het gemeentewapen. Het gemeentewapen van Midden-Delfland is een samenvoeging van de wapens van de voormalige gemeenten Maasland en Schipluiden.

De drie golvende banen van de vlag zijn in de kleuren blauw, wit en groen. Blauw staat voor de lucht, wit voor water en groen staat voor gras, symbool van het open groene gebied van Midden-Delfland. Het schip op de vlag, een stoere driemaster, staat voor historie en dynamiek. De letter “M” staat eveneens voor historie en beeldde destijds (in het wapen van Maasland) de Maas uit, die zich door het groene, omliggende land kronkelt.

Het schip (een wapenstuk uit het wapen van de voormalige gemeente Schipluiden) is omgewend, omdat het dan meer ruimte (zee) voor zich heeft. De plaats van het schip is op 1/3 van de lengte van de vlag, gerekend vanaf stokzijde. De officiële omschrijving van de vlag luidt: “Drie golvende banen, blauw, wit en groen, waarvan de hoogten zich verhouden als 2 : 1 : 2, met op de blauwe baan een omgewende gele getuigde driemaster en op de groene baan een tweemaal uitgetande witte baan”.

Let op: Levertijd 5 tot 7 werkdagen

| Meer

Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 35,76
Aantal: Bestellen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.